Rasalynė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Silkė 1 vnt
- Burokėliai 1 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Burokų sultys 1 l
- Vanduo 1 l
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Išdarinėtą silkę nuplauti, nusausinti, suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir iškepti orkaitėje. Atsargiai nuimti foliją (popierių), pašalinti kaulus, o silkę supjaustyti gabalėliais ir sudėti į molinį dubenį. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, burokėlius – šiaudeliais ir sudėti kartu su silke. Viską užpilti vandeniu atskiestu burokėlių rasalu. Pagal skonį pagardinti druska ir maltais pipirais.
- Rasalynę valgyti su virtomis ar keptomis su lupena bulvėmis.
- Keptos bulvės: bulves gerai nuplauti šepetėliu ir perpjauti jas išilgai per pusę. Bulvių pjūvį pabarstyti druska ir kmynais. Tada pjūviu žemyn bulves guldyti į aliejumi išteptą skardą ir kepti apie 20-25 min. 150-180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Valgyti su lupena.