Rasalynė

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Silkė 1 vnt
  • Burokėliai 1 vnt
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Burokų sultys 1 l
  • Vanduo 1 l
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Išdarinėtą silkę nuplauti, nusausinti, suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir iškepti orkaitėje. Atsargiai nuimti foliją (popierių), pašalinti kaulus, o silkę supjaustyti gabalėliais ir sudėti į molinį dubenį. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, burokėlius – šiaudeliais ir sudėti kartu su silke. Viską užpilti vandeniu atskiestu burokėlių rasalu. Pagal skonį pagardinti druska ir maltais pipirais.
  2. Rasalynę valgyti su virtomis ar keptomis su lupena bulvėmis.
  3. Keptos bulvės: bulves gerai nuplauti šepetėliu ir perpjauti jas išilgai per pusę. Bulvių pjūvį pabarstyti druska ir kmynais. Tada pjūviu žemyn bulves guldyti į aliejumi išteptą skardą ir kepti apie 20-25 min. 150-180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Valgyti su lupena.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!