Pyragėliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Traški tešla ir sultingas įdaras – jūsų draugai tikrai bus nustebinti
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pomidorai 5 vnt
- Sūris 200 g
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Petražolių, krapų ar kitų žalumynų Pagal skonį
Eiga
- Pomidorus supjaustyti griežinėliais;
- Sūrį sutarkuot ( jei naudojate varškę ją susmulkinti šakute), susmulkinti česnako skilteles, įberti kapotų žalumynų, druskos;
- Tešlos ruošimui į dubenį įpilti stiklinę verdančio vandens, išmaišyti cukrų ir druską, įpilti aliejaus. Suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą;
- 30 min duoti tešlai pastovėti;
- Pusę tešlos plonai iškočioti;
- Su puodelio ar stiklinės pagalba išspausti apvalius apskritimus ant kurių sudėti pomidorų griežinėlius, o ant pomidorų dėti pasiruoštą įdarą iš sūrio ar varškės;
- Iškočioti antrą gabalą tešlos taip pat išspausti apvalius tešlos griežinėlius ir jais uždengti pomidorus su įdaru;
- Kepti gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.