Prancūziškos salotos („ratatouille“)

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tai nuostabiai lengvos ir skanios salotos, kurias galima valgyti karštas ir šaltas arba naudoti kaip garnyrą prie kepsnių.

Ingredientai

  • Raudonasis svogūnas 4 vnt
  • Geltonoji paprika 2 vnt
  • Raudonoji paprika 2 vnt
  • Cukinija 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Rozmarinas 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 6 vnt
  • Bazilikas 4 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Balzaminis actas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Svogūnus stambiai supjaustykite. Paprikas supjaustykite plačiomis juostomis, cukiniją – kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Rozmarino adatėles nuskabykite.
  2. Svogūnus, paprikas, cukiniją ir česnaką apibarstykite druska pipirais, rozmarinu, pašlakstykite 2 šaukštais alyvų aliejaus ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  3. Tuo metu pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis, sudėkite prie kitų daržovių ir dar pakepkite 5 minutes.
  4. Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, smulkiai kapotu baziliku. Ant karštų daržovių supilkite „Balsamico“ actą, sumaišytą su likusiu aliejumi. Išmaišykite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!