Prancūziškos salotos („ratatouille“)
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tai nuostabiai lengvos ir skanios salotos, kurias galima valgyti karštas ir šaltas arba naudoti kaip garnyrą prie kepsnių.
Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 4 vnt
- Geltonoji paprika 2 vnt
- Raudonoji paprika 2 vnt
- Cukinija 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Rozmarinas 4 vnt
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Pomidorai 6 vnt
- Bazilikas 4 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Balzaminis actas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Svogūnus stambiai supjaustykite. Paprikas supjaustykite plačiomis juostomis, cukiniją – kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Rozmarino adatėles nuskabykite.
- Svogūnus, paprikas, cukiniją ir česnaką apibarstykite druska pipirais, rozmarinu, pašlakstykite 2 šaukštais alyvų aliejaus ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
- Tuo metu pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis, sudėkite prie kitų daržovių ir dar pakepkite 5 minutes.
- Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, smulkiai kapotu baziliku. Ant karštų daržovių supilkite „Balsamico“ actą, sumaišytą su likusiu aliejumi. Išmaišykite.