Prancūziška žuvienė
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Bulvės 2 vnt
- Poras 1 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 vnt
- Vynas baltas 200 ml
- Pomidorai 2 vnt
- Lašišos filė 150 g
- Menkių filė 150 g
- Silkių filė 150 vnt
- Krevetės 4 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Šafranas Pagal skonį
Eiga
- Daržoves nuvalykite, supjaustykite. Svogūnus ir morkas 10 minučių pakepinkite alyvų aliejuje. Pabarstykite druska. Galite užberti truputį cukraus, kad svogūnai nepakeistų spalvos. Po 5 minučių sudėkite porus. Kartkartėmis pamaišykite.
- Po 10 minučių supilkite vyną, užvirinkite ir supilkite sultinį.
- Nulupkite pomidorus ir supjaustykite kubeliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais, krevetes išlukštenkite. Žuvį ir krevetes sudėkite į sultinį ir virkite 10 minučių. Pagardinkite prieskoniais.
- Kai išvirs, sumeskite pomidorus – jie neturi virti. Įpilkite šlakelį anyžinės.
- Supjaustytą prancūzišką batoną pakepinkite orkaitėje, įtrinkite česnako skiltelėmis patiekite prie sriubos.