Prancūziška žuvienė

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Bulvės 2 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Vynas baltas 200 ml
  • Pomidorai 2 vnt
  • Lašišos filė 150 g
  • Menkių filė 150 g
  • Silkių filė 150 vnt
  • Krevetės 4 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Šafranas Pagal skonį

Eiga

  1. Daržoves nuvalykite, supjaustykite. Svogūnus ir morkas 10 minučių pakepinkite alyvų aliejuje. Pabarstykite druska. Galite užberti truputį cukraus, kad svogūnai nepakeistų spalvos. Po 5 minučių sudėkite porus. Kartkartėmis pamaišykite.
  2. Po 10 minučių supilkite vyną, užvirinkite ir supilkite sultinį.
  3. Nulupkite pomidorus ir supjaustykite kubeliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais, krevetes išlukštenkite. Žuvį ir krevetes sudėkite į sultinį ir virkite 10 minučių. Pagardinkite prieskoniais.
  4. Kai išvirs, sumeskite pomidorus – jie neturi virti. Įpilkite šlakelį anyžinės.
  5. Supjaustytą prancūzišką batoną pakepinkite orkaitėje, įtrinkite česnako skiltelėmis patiekite prie sriubos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!