Pievagrybių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Pievagrybiai 350 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Sviestas 100 g
  • Grietinėlė 200 g
  • Miltai 7 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 l

Eiga

  1. Smulkiai supjaustytą svogūną apkepti ir į tą pačią keptuvę sudėti skiltelėmis supjaustytus pievagrybius, pabarstyti druska ir pipirais, pakepti dar 5 – 10 minučių.
  2. Puode ištirpinti sviestą, nuimti puodą nuo ugnies ir po šaukštą berti miltus, kas kartą gerai išmaišant. Mažomis porcijomis pilti vandenį ir maišyti masę tol, kol vėl bus vientisa, sudėti pievagrybius ir pavirti 5 minutes, supilti grietinėlę ir dar pakaitinti. Jeigu trūksta prieskonių, įdėti dar druskos ir pipirų.
  3. Sriubą sutrinti ir valgyti karštą. Galima pagardinti kubeliais pjaustytu pelėsiniu sūriu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!