Pertrinta lęšių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Svogūnas 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Morkos 1 vnt
  • Sambar masala 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Lęšiai 1 stiklinė (-ės)
  • Kurkumas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Karis 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Čili pipiro milteliai Pagal skonį
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Grietinėlė Pagal skonį
  • Parmiggiano reggiano 50 g

Eiga

  1. Vieną svogūnaičio galvą supjausčiau ir ėmiau kepinti puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol jis sau smagiai čirškėjo, nuskutau morkytę ir sutarkavau smulkiai. Įmečiau prie svogūno. Įdėjau vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį sambar masalos. Subėriau skaldytų raudonujų lęšių, iš akies, gal nepilną stiklinę. Subėriau kurkumos, kario, druskos, pipirų, čili pipirų, užpyliau porą stiklinių vandens ir palikau ant mažos ugnies troškintis kokias 20 minučių.
  2. Išjungiau ir palikau atvėsti, kad galėčiau supilti į kombainą ir pertrinti. Kai pravėso ir lęšiai dar labiau išbrinko, viską išsukau kombainu, kliustelėjau gal pusę stiklinaitės grietinėlės ir nedidelį kalnelį parmegiano reggiano. Pažiūrėjau, kad tirštoka, kliustelėjau dar vandenėlio, viską užkaitinau ir voila - sriubytė paruošta :) skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!