Netikras zuikis su perlinėmis kruopomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Veršienos faršas 400 g
- Kiaulienos faršas 400 g
- Jautienos faršas 400 g
- Perlinės Kruopos 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Malti džiuvesėliai 4 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Sviestas 50 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Mairūnas Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Nulupkite svogūnus ir juos susmulkinę apkepinkite svieste.
- Į dubenyje sumaišytą mėsą su kruopomis įmuškite kiaušinius, supilkite svogūnus, suberkite krakmolą ir džiuvesėlius. Pagardinkite druska, pipirias ir kitais mėgstamais prieskoniais.
- Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Joje suformuokite zuikį ir jo viršų taip pat patepkite aliejumi.
- Į stiklinę įpilkite vandens ir jį pasūdykite. Druskai ištirpus vandenį supilkite į skardą ir kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. 20 min.
- Skanus ir karštas ir šaltas.