Naminė obuolių tyrė

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 26, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Paprastas, rudeniškas receptas

Ingredientai

  • Obuoliai 2 kg
  • Ketvirčio citrinos žievelė (juostelės pavidalu) 1 vnt
  • Citrinos sultys arba actas (pagal individualų skonį gali būti mažiau arba daugiau) 45 ml
  • Maltas cinamonas 3 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Vanduo 225 ml
  • Druska 3 g

Eiga

  1. Nulupkite obuolius, išpjaukite viduriukus ir supjaustykite ketvirčiais.
  2. Į didelį puodą sudėkite obuolius, citrinos žievelę, citrinos sultis arba actą, cinamoną, cukrų, vandenį ir druską. Kol kas įdėkite tik apie 50 g cukraus. Vėliau pagal skonį galėsite įdėti daugiau.
  3. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 15-20 min., kol obuoliai visiškai perverda ir tampa minkšti.
  4. išjunkite viryklę, išimkite citrinos žievelę, obuolius sutrinkite. Jeigu norite glotnesnio varianto - pasinaudokite rankine trintuve arba maisto procesoriumi.
  5. Patarimai - jeigu sutrynus obuolius tyrė gavosi per tišta, įpilkite daugiau vandens. Jeigu trūksta saldumo - įdėkite daugiau cukraus, jeigu rūgšties - daugiau citrinos sulčių ar acto.
  6. Tyrė puikiai laikosi užšaldytą šaldiklyje iki 1 metų.

Panašūs receptai