Meduolių eglutė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šventinė meduolių eglutė nustebins visus smaližius.
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Grietinė 200 g
- Medus 200 g
- Soda 1 vnt
- Miltai Pagal skonį
- Prieskoniai meduoliams 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Pabarstukai Pagal skonį
Eiga
- Į išsuktą sviestą sudėti kiaušinių trynius ir miltinį cukrų. Gerai išsukus, sudėti su soda išmaišytą grietinę. Medų pakaitinti su prieskoniais iki norimos rusvos spalvos ir taip pat sudėti į tešlą. Įsijojus miltus, tešlą gerai išminkyti ir palaikyti šaltai apie 1 val.
- Tešlą kočioti 0,7 mm storio lakštais, iš jų formuoti 5-kias mažėjančias šešiakampes ar aštuoniakampes žvaigždutes ir 5 mažėjančius apskritimus. Kepti įkaitintoje iki 200⁰C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol gražiai parunda.
- Paruošiamas glajus: sukant baltymus dalimis įmaišyti miltinį cukrų. Baigiant sukti, kai glajus pradeda tirštėti, suberti citrinų rūgštį.
- Paruoštu glajumi ir pabarstais puošti žvaigždučių kraštus, pradedant nuo apačios, didesne žvaigždute. Toliau glajumi prie žvaigždutės pritvirtinti apskritimą. Ant jo vėl uždėti žvaigždutę ir taip sluoksniuoti, kol sulipdysime visą eglutę.
- Meduolių žvaigždutes ir apskritimus galima išsikepti iš anksto, likus 1-2 sav. iki švenčių. Juos lakyti sausai o „sulipdyti“ tik prieš šventes.