Meduolių eglutė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šventinė meduolių eglutė nustebins visus smaližius.

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Grietinė 200 g
  • Medus 200 g
  • Soda 1 vnt
  • Miltai Pagal skonį
  • Prieskoniai meduoliams 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Pabarstukai Pagal skonį

Eiga

  1. Į išsuktą sviestą sudėti kiaušinių trynius ir miltinį cukrų. Gerai išsukus, sudėti su soda išmaišytą grietinę. Medų pakaitinti su prieskoniais iki norimos rusvos spalvos ir taip pat sudėti į tešlą. Įsijojus miltus, tešlą gerai išminkyti ir palaikyti šaltai apie 1 val.
  2. Tešlą kočioti 0,7 mm storio lakštais, iš jų formuoti 5-kias mažėjančias šešiakampes ar aštuoniakampes žvaigždutes ir 5 mažėjančius apskritimus. Kepti įkaitintoje iki 200⁰C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol gražiai parunda.
  3. Paruošiamas glajus: sukant baltymus dalimis įmaišyti miltinį cukrų. Baigiant sukti, kai glajus pradeda tirštėti, suberti citrinų rūgštį.
  4. Paruoštu glajumi ir pabarstais puošti žvaigždučių kraštus, pradedant nuo apačios, didesne žvaigždute. Toliau glajumi prie žvaigždutės pritvirtinti apskritimą. Ant jo vėl uždėti žvaigždutę ir taip sluoksniuoti, kol sulipdysime visą eglutę.
  5. Meduolių žvaigždutes ir apskritimus galima išsikepti iš anksto, likus 1-2 sav. iki švenčių. Juos lakyti sausai o „sulipdyti“ tik prieš šventes.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!