Marinuotos silkės su pieniais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Įdomus silkės paruošimo receptas tikriems gurmanams!
Ingredientai
- Silkė 4 vnt
- Svogūno roputės 3 vnt
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Muškato riešutas Pagal skonį
- Gvazdikėliai 8 vnt
- Marinatas (acto) Pagal skonį
- Daržovės Pagal skonį
Eiga
- Silkes paruošti kaip silkių vyniotiniams. Nuo pienių nulupti odelę, sudėti juos į dubenėlį, kur pridėti smulkiai pjaustytų ir aliejuje pakepintų svogūnų, pipirų, susmulkinto muškato riešuto ir viską gerai išmaišyti.
- Paruošta mase ištepti silkių puselių vidų ir susukti į rulonėlį, pradedant nuo storosios dalies. Vyniotinis sutvirtinti jį susmeigiant gvazdikėliu. Taip paruoštas silkes dėti į gilų dubenį, užpilti acto marinatu ir palaikyti apie 6 val., kad marinatas įsigertų.
- Į stalą patiekti giliame pusdubenyje, užpiltą silpnu (perpus praskiestu) marinatu. Puošti daržovėmis, žalumynais.