Lęšių sriuba su kokosu pienu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Lęšiai 1 stiklinė (-ės)
- Sultinys 1 l
- Čiobreliai Pagal skonį
- Ciberžolė 1 vnt
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakai 2 skiltelė (-ės)
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 vnt
- Gvazdikėliai 1 vnt
- Muškatas Pagal skonį
- Kokosų pienas 400 ml
- Špinatai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Lęšius perlieti šaltu vandeniu.
- Sultinį užvirti, sudėti lęšius, čiobrelius ir ciberžolę. Sumažinti ugnį, virti apie 20 min., kol lęšiai suminkštės. Išimti čiobrelio šakelę.
- Įkaitintame aliejuje kepti svogūnų, kol jis pradės karamelizuotis, apie 10-12 min. Įdėti česnako, kardamono, cinamono, gvazdikėlių ir muskato. Viską išmaišyti, pakepti apie 30 sekundžių, kad kvapai susimaišytų ir nuimti nuo ugnies.
- Keptus svogūnus sudėti į sriubą, supilti kokosų pieną, sudėti špinatus ir virti dar apie 10 min.
- Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.