Lęšių sriuba su kokosu pienu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Lęšiai 1 stiklinė (-ės)
  • Sultinys 1 l
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Ciberžolė 1 vnt
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 vnt
  • Gvazdikėliai 1 vnt
  • Muškatas Pagal skonį
  • Kokosų pienas 400 ml
  • Špinatai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Lęšius perlieti šaltu vandeniu.
  2. Sultinį užvirti, sudėti lęšius, čiobrelius ir ciberžolę. Sumažinti ugnį, virti apie 20 min., kol lęšiai suminkštės. Išimti čiobrelio šakelę.
  3. Įkaitintame aliejuje kepti svogūnų, kol jis pradės karamelizuotis, apie 10-12 min. Įdėti česnako, kardamono, cinamono, gvazdikėlių ir muskato. Viską išmaišyti, pakepti apie 30 sekundžių, kad kvapai susimaišytų ir nuimti nuo ugnies.
  4. Keptus svogūnus sudėti į sriubą, supilti kokosų pieną, sudėti špinatus ir virti dar apie 10 min.
  5. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!