Kviečių gira
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Vanduo 5 l
- Kviečiai 1 kg
- Cukrus 1 kg
- Mielės 100 g
- Apyniai 20 g
- Vanilė Pagal skonį
Eiga
- Paskrudintus kviečius ir apynius sudėti į vandenį ir apie 1 val. pavirinti ant nestiprios kaitros.
- Tada skystį perkošti, pravėsinti, sudėti su trupučiu cukraus išleistas mieles, suberti cukrų, susmulkiną vanilės lazdelę ir, pridengus drobele, palikti šiltai. Parą paraugintą girą išpilstyti į švarius butelius ir gerai užkimšti.
- Laikyti gulsčius, vėsioje patalpoje. Tinka vartoti 2 - 3 paras.