Kruopiniai vėdarai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Miežinės kruopos 2 stiklinė (-ės)
- Sultinys 2 stiklinė (-ės)
- Kiaulių žarnos Pagal skonį
- Taukai 200 g
- Kiaulės širdis Pagal skonį
- Kiaulės inkstai Pagal skonį
- Svogūno roputės 1 vnt
- Malti pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Lašiniai 150 g
Eiga
- Miežines kruopas užplikyti verdančiu sultiniu (pienu) ir palaikyti orkaitėje, kad išbrinktų. Į išbrinkusias kruopas pridėti kartu su svogūnais paspirgintų žarnų taukų, virtų, sukapotų ir riebaluose pakepintų mėsos gabaliukų, pagardinti druska ir pipirais.
- Viską gerai išmaišius, masę sukimšti į išvalytas kiaulės žarnas. Žarnas stengtis prikimšti nekietai (kietai pripildžius, kepant sutrūkinėja). Užrišus žarnų galus, vėdarus sudėti į riebalais išteptą skardą ir 1 - 1,5 val. kepti įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje, kol vėdarų paviršius gražiai parusvės. Vienai pusei apkepus, vėdarus apversti, apkepti ir viršų.
- Pateikiant į stalą kruopinius vėdarus supjaustyti gabalėliais ir užpilti spirgintas lašiniais.