Kruopiniai vėdarai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Miežinės kruopos 2 stiklinė (-ės)
  • Sultinys 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaulių žarnos Pagal skonį
  • Taukai 200 g
  • Kiaulės širdis Pagal skonį
  • Kiaulės inkstai Pagal skonį
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai 150 g

Eiga

  1. Miežines kruopas užplikyti verdančiu sultiniu (pienu) ir palaikyti orkaitėje, kad išbrinktų. Į išbrinkusias kruopas pridėti kartu su svogūnais paspirgintų žarnų taukų, virtų, sukapotų ir riebaluose pakepintų mėsos gabaliukų, pagardinti druska ir pipirais.
  2. Viską gerai išmaišius, masę sukimšti į išvalytas kiaulės žarnas. Žarnas stengtis prikimšti nekietai (kietai pripildžius, kepant sutrūkinėja). Užrišus žarnų galus, vėdarus sudėti į riebalais išteptą skardą ir 1 - 1,5 val. kepti įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje, kol vėdarų paviršius gražiai parusvės. Vienai pusei apkepus, vėdarus apversti, apkepti ir viršų.
  3. Pateikiant į stalą kruopinius vėdarus supjaustyti gabalėliais ir užpilti spirgintas lašiniais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!