Kreminis rabarbarų pudingas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Ingredientai

  • Sviestas 60 g
  • Cukrus 225 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Romas 4 šaukštas (-ai)
  • Migdolai 25 g
  • Miltai 125 g
  • Rabarbarai 500 g
  • Vanduo 100 ml
  • Vanilė Pagal skonį
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Kukurūzų miltai 50 g
  • Kiaušinio trynys 4 vnt

Eiga

  1. Tešlai reikia laiko pailsėti, todėl siūloma ją pasidaryti dieną prieš pudingo kepimą. Sviestą su cukrum (100 g) išsukti iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir romą(2 v.š.). Įmaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir migdolus. Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir bent jau porai valandų dėti į šaldytuvą.
  2. Rabarbarus supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais. Į prikaistuvį sudėti cukrų (50g), vandenį ir vanilę. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, ugnį padidinti, kad sirupas staigiai užvirtų. Sudėti rabarbarus, kaitinti apie 5 min., bet kad rabarbarai nespėtų pilnai suminkštėti. Nuvarvinti, sirupą atsidėti, rabarbarus sudėti į kepimo indą.
  3. Praskalauti prikaistuvį, bet galutinai neišsausinti. Supilti pieną, sudėti vanilę, kaitinti, kol pienas užvirs. Atskirai ištrinti trynius su cukrum(75g) ir kukurūzų miltais iki tirštos masės. Į kiaušinius maišant supilti pusę kiekio pieno, tada viską perpilti atgal į prikaistuvį ir kaitinti apie 5 min., kol kremas sutirštės. Įmaišyti romą.
  4. Kremą sudėti ant rabarbarų.
  5. Orkaitė – 180C. Tešlą iškočioti, ja užkloti kremą. Lengvai keliose vietose subadyti šakute ir kepti apie 30 min. Leisti 15 min ataušti, tada konditeriniu teptuku aptepti likusiu nuo rabarbarų troškinimo sirupu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!