Kreminė bulvių, grybų ir lakštinių sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Poras 1 vnt
- Salierai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Pievagrybiai 180 g
- Čiobreliai 2 vnt
- Česnakai 2 skiltelė (-ės)
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
- Vištienos sultinys 4 stiklinė (-ės)
- Bulvės 2 vnt
- Lakštiniai 250 g
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitintame svieste ir aliejuje apkepti pjaustytą porą ir salierą.
- Pagardinti druska, pipirais ir čili pipirais. Kepti kol porai ir salierai sminkštės, apie 6-7 min.
- Sudėti pjaustytus pievagrybius, čiobrelį, kepti kol išsiskyrusi iš grybų drėgmė išgaruos, apie 5-6 min.
- Sudėti česnaką, pakepti 1-2 min. Sudėti miltus, pakepti, nuolat maišant, apie 2 minutes, kad miltais nepridegtų.
- Supilti vyną ir sultinį. Užvirinti, sudėti bulves ir lakštinius. Sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol makaronai ir bulvės išvirs.
- Nuimti nuo ugnies, įmaišyti grietinėlę. Patiekti.