Kreminė bulvių, grybų ir lakštinių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Poras 1 vnt
  • Salierai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Pievagrybiai 180 g
  • Čiobreliai 2 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinys 4 stiklinė (-ės)
  • Bulvės 2 vnt
  • Lakštiniai 250 g
  • Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Įkaitintame svieste ir aliejuje apkepti pjaustytą porą ir salierą.
  2. Pagardinti druska, pipirais ir čili pipirais. Kepti kol porai ir salierai sminkštės, apie 6-7 min.
  3. Sudėti pjaustytus pievagrybius, čiobrelį, kepti kol išsiskyrusi iš grybų drėgmė išgaruos, apie 5-6 min.
  4. Sudėti česnaką, pakepti 1-2 min. Sudėti miltus, pakepti, nuolat maišant, apie 2 minutes, kad miltais nepridegtų.
  5. Supilti vyną ir sultinį. Užvirinti, sudėti bulves ir lakštinius. Sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol makaronai ir bulvės išvirs.
  6. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti grietinėlę. Patiekti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!