Kepta veršiena su vyšniomis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Veršiena 1 kg
  • Vyšnios 1 stiklinė (-ės)
  • Vynas baltas Pagal skonį
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Mėta Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplautoje ir nususintoje bei druska įtrintoje mėsoje aštriu smailiu peiliu padaryti 25 - 30 dūrių, į kuriuos prismaigstyti vyšnių. Taip paruoštą mėsos gabalą dėti į skardą ar keptuvą, apipilti tirpintu sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais, cinamonu, sutrintomis džiovintomis mėtomis ir kepti iki +200◦C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parunda.
  2. Kai mėsa parunda, vėl apšlakstyti tirpintu sviestu. Pusiau iškepusią veršieną apipilti sultiniu, vyšnių sultimis ir vynu, keptuvą uždengti (skardą pridengti) ir toliau troškinti, vis palaistant.
  3. Į stalą pateikti karštą, su padažu, kuriame buvo troškinama.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!