Kepta veršiena su vyšniomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Veršiena 1 kg
- Vyšnios 1 stiklinė (-ės)
- Vynas baltas Pagal skonį
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
- Cinamonas Pagal skonį
- Mėta Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuplautoje ir nususintoje bei druska įtrintoje mėsoje aštriu smailiu peiliu padaryti 25 - 30 dūrių, į kuriuos prismaigstyti vyšnių. Taip paruoštą mėsos gabalą dėti į skardą ar keptuvą, apipilti tirpintu sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais, cinamonu, sutrintomis džiovintomis mėtomis ir kepti iki +200◦C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parunda.
- Kai mėsa parunda, vėl apšlakstyti tirpintu sviestu. Pusiau iškepusią veršieną apipilti sultiniu, vyšnių sultimis ir vynu, keptuvą uždengti (skardą pridengti) ir toliau troškinti, vis palaistant.
- Į stalą pateikti karštą, su padažu, kuriame buvo troškinama.