Keksiukai užkandžiams
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 150 g
- Pienas 150 g
- Tirpintas sviestas 40 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kumpis 100 g
- Fermentinis sūris 100 g
Eiga
- Viename inde išplakti kiaušinius, tirpintą sviestą ir pieną. Kitame inde miltus sumaišyti su druska, kepimo milteliais. Į miltus supilti skystąją dalį. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Kumpį ir sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais, susmulkinti krapus.
- Į tešlą sudėti kumpį, sūrį, krapus. Viską išmaišyti.
- Nedideles kepimo formeles sutepti aliejumi (aš, kaip visada kepiau silikoninėse formelėse, tad netepiau). Į kepimo formeles supilti tešlą, užpildant 2/3 formelės. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 15 min. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio.