Karamelinis ryžių pudingas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Pienas 3 stiklinė (-ės)
- Cinamono lazdelės 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Romas 1 šaukštas (-ai)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė Pagal skonį
- Juodasis šokoladas Pagal skonį
Eiga
- Dulche de leche (ar kitą karamelinį pieną), pieną, cinamoną ir druską sudėti į prikaistuvį, kaitinti, kol masė taps vienalytė. Paragauti, jei pienas per daug saldus, įpilti dar pieno. Kiekvienam papildomam 1/2 puodelio pieno po 1 v. š. ryžių,
- Suberti ryžius, užvirti, sumažinti ugnį ir maišant gaminti ant nedidelės ugnies apie 20-30 min., kol ryžiai išvirs ir masė taps kreminė.
- Nuimti nuo ugnies, įmaišyti romą ir vanilę.
- Dėti pudingą į šalto vandens (galima ledukų) vonelę ir nuolat maišant, kad nesusidarytų plėvelė, jį galutinai ataušinti.
- Pudingą uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve iki patiekimo. Patiekti su plakta grrietinėle ir tarkuotu šokoladu.