Karamelinis ryžių pudingas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Cinamono lazdelės 1 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Apvalieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Romas 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė Pagal skonį
  • Juodasis šokoladas Pagal skonį

Eiga

  1. Dulche de leche (ar kitą karamelinį pieną), pieną, cinamoną ir druską sudėti į prikaistuvį, kaitinti, kol masė taps vienalytė. Paragauti, jei pienas per daug saldus, įpilti dar pieno. Kiekvienam papildomam 1/2 puodelio pieno po 1 v. š. ryžių,
  2. Suberti ryžius, užvirti, sumažinti ugnį ir maišant gaminti ant nedidelės ugnies apie 20-30 min., kol ryžiai išvirs ir masė taps kreminė.
  3. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti romą ir vanilę.
  4. Dėti pudingą į šalto vandens (galima ledukų) vonelę ir nuolat maišant, kad nesusidarytų plėvelė, jį galutinai ataušinti.
  5. Pudingą uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve iki patiekimo. Patiekti su plakta grrietinėle ir tarkuotu šokoladu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!