Kalėdinis meduolinis namelis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kalėdinis meduolinis namelis

Ingredientai

  • Medus 1 kg
  • Vanduo 250 ml
  • Ruginiai miltai 650 g
  • Miltai 600 g
  • Apelsinų žievelės 100 g
  • Citrinos žievelė 100 g
  • Imbierinio meduolio prieskonių 40 g
  • Kepimo milteliai 30 g
  • Migdolai 5 vnt
  • Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 3 vnt
  • Cukraus pudra 300 g
  • Sviestas Pagal skonį
  • Saldainiai Pagal skonį
  • Graikiniai riešutai Pagal skonį
  • Žemės riešutai Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Medų su vandeniu kaitiname ant silpnos ugnies visą laiką maišydami, o užvirus leidžiame atvėsti.
  2. Miltus išbarstome ant stalviršiaus ir suformuojame miltų kauburėlį. Ant viršaus beriame smulkintą citrinų ir apelsinų odelę ir meduolių prieskonius.
  3. Miltų kauburėlyje suformuojame duobelę, į kurią supilame atšalusį medaus ir vandens mišinį, o taip pat ir kepimo miltelius.
  4. Viską maišome ir minkome, kol susiformuos vienalypė tešla. Šią tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir leidžiame pastovėti 1-2 dienas, kol suminkštės.
  5. Iš kartono išsikerpame norimo namelio sienas, stogą, ir kitas detales (langines, duris ir t.t.), taip pat žmogeliukus, eglutę ir kitką (leiskite pasireikšti jūsų vaizduotei ir būkite originalūs!) Nepamirškite turimos tešlos kiekio ir nepersistenkite su namelio apimtim. (Optimali apimtis: 28cm x 34cm padas, 20cm x 10cm dvi šoninės sienos, 25cm x 15cm dvi stogo plokštės, 20cm pločio ir 16cm aukščio dvi smailos sienos (siena smailėja nuo 10cm iki 16cm, o iki tol ji identiška šoninėm sienom).
  6. Dvi kepimo skardas ištepame sviestu. Orkaitę įkaitiname iki 200oC temperatūros.
  7. Iš tešlos suvyniojame 1.5cm pločio ir 40cm ilgio tubeles. Jas sudedame išilgai palikdami 2-3mm tarpus. Iš šių tubelių suformuojame 40cm x 26cm pločio stačiakampį. Kepimo metu tubelės išsiplėčia ir užpildo 2-3mm tarpus ir suformuoja vientysą plokštę. Ši namelio dalis kepa 20-30min.
  8. Iš likusios tešlos dalies suformuojame 1cm pločio plokštę. Iš šios plokštės išpjauname 25cm x 15cm stačiakampį ir 35cm x 28cm stačiakampį. Šias dalis kepame 12-18min.
  9. Iš pirmosios, jau iškepusios 40cm x 26cm plokštės, aštriu peiliu išpjauname šonines ir priekines sienas (naudodami kartono iškarpas). Iš priekinės sienos išpjauname skyles durims ir langams.
  10. Iš antrosios, jau iškepusios lygios plokštės, išpjauname stogo dalis ir dekoracijas (langines, duris, kaminą).
  11. Iš likusios minkštos tešlos suformuojame tvorelę, gyvūnėlius ir t.t., kuriuos kepame 12-15min.
  12. Kiaušinio baltymus, cukrų ir citrinų sultis gerai sumaišome ir šia mase sulipdom atskiras namelio dalis. Kiekvieną kartą prieš klijuodami naują detalę leidžiame šiam padažui šiek tiek padžiūti. Namo stog ąir kaminą nudažome šiuo padažu, kad atrodytų kaip sniegas.
  13. Meduolinio namelio dekoracijom naudojame riešutus, torto pabarstukus, guminukus ir kitus saldumynus. šiuos prilipdome cukraus padažo pagalba.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!