Imbieriniai sausainiukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Jie nuo apkepusio iš viršaus cukriuko pasidare traškųs ir lekštėje skamba kaip stikliniai.

Ingredientai

  • Miltai 300 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbieras 1 vnt
  • Cinamonas 1 g
  • Muškatas 1 g
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 125 g
  • Rudasis cukrus 185 g
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Sumalkite cinamoną, imbierą, muškatą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į atskirą indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą ie viską gerai išplakite.
  3. Sviesto masę supilkite į miltus, išminkykite tešlą, kol ši nelips prie rankų ir padėkite 2 valandoms į šaldytuvą.
  4. Iš tešlos formuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną pavoliokite cukruje. Rutuliukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai iš viršaus paspauskite, kad įgautų meduoliuko formą.
  5. Kepkite orkaitėje 10-20 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!