Imbieriniai sausainiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai skanūs sausainiai

Ingredientai

  • Sviestas 100 g
  • Rudasis cukrus 100 g
  • Medus 150 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 400 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbieras 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
  3. Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  4. Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius (aš formavau rankomis, nes kočiojasi tai sunkokai). Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
  5. Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!