Įdaryta kiaulės galva

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaulės galva 1 vnt
  • Kiaulės liežuvis 1 vnt
  • Jautiena 400 g
  • Lašiniai 300 g
  • Batonas 2 riekė (-ės)
  • Pienas Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Svogūno roputės 3 vnt

Eiga

  1. Kiaulės galvą gerai nuplauti, nuvalyti, nusausinti ir atskirti žandus. Iš galvos pašalinti visus kaulus, padėti ant lentelės snukiu į apačią, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Po to dėti ant jos kamšalą, paruoštą iš jautienos, lašinukų, piene mirkyto batono, kiaušinių ir smulkiais kubeliais supjaustytų svogūnų.
  2. Visą šią masę prieš įdarant reikia kelis kartus permalti mėsmale. Paruoštą įdarą sluoksniuoti su ruoželiais supjaustyto išvirto liežuvio gabaliukais. Taip sluoksniuoti, kol sudėsime visą kamšalą. Prikimšus galvą, prie jos reikia pritvirtinti (prisiūti) snukį, iš šonų dar prisiūti nuluptą šviežių lašinukų odą, kad nesimatytų įdaro.
  3. Taip paruoštą galvą suvynioti į marlę ir dėti į didelį pasūdyto vedančio vandens puodą tiek, kad vanduo ją apsemtų. Kartu į puodą sudėti ir iš galvos išimtus kaulus, o kiek pavirus - prieskonines daržoves bei prieskonius. Virti ant silpnos kaitros, nugraibant putas, kol galva suminkštėja.
  4. Išjungus viryklę, įdarytą kiaulės galvą atvėsinti sultinyje, kuriame virė. Tuomet nuimti marlę, 0 lašinukų odelę nuo kaklo pusės nupjauti taip, kad matytųsi įdaras.
  5. Įdarytą kiaulės galvą į stalą pateikti nepjaustytą, papuoštą, dideliame pusdubenyje.
  6. Atskirai pateikti raugintų ar marinuotų daržovių garnyrą, padažą. Tinka krienų ir garstyčių padažai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!