Grybų sultinys su paštetėliais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 18, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Džiovinti grybai 50 g
  • Morkos 3 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Petražolių šaknys 1 vnt
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Kartieji pipirai 5 vnt
  • Kvapieji pipirai 5 vnt
  • Sviestas 100 g
  • Vanduo 2 l
  • Batonas 300 g
  • Grybai Pagal skonį
  • Sviestas 50 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Grietinė 2 šaukštas (-ai)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Svieste (aliejuje) pakepti prieskonines daržoves (morkas, svogūnus, porus, salierus ir petražolių šaknis), užpilti šaltu vandeniu ir virti kol daržovės suminkštės.
  2. Daržovių sultinį nukošti. Į jį sudėti vandenyje išmirkytus grybus ir virti, kol išvirs grybai (apie 15-20 min.).
  3. Po to sultinį perkošti. Pusę grybų masės supjaustyti pailgais ruoželiais ir sudėti į sultinį, o kitą pusę palikti paštetėliams ruošti.
  4. Paštetėliai:Nuo batono riekučių nupjauti plutelę ir išmirkyti piene. Grybus sumalti mėsmale. Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs ir sudėti į paruoštus grybus. Į masę sudėti kiaušinių trynius, maltus pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti.
  5. Batono riekutes aptepti paruošta mase (jos dėti 1 cm storio sluoksniu), viršų aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti maltais džiūvėsėliais ir, sudėjus į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi ištiestą skarą, kepti iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki gražiai pagels.
  6. Iškeptus paštetėlius sudėti į pašildytą pusdubenį ar lėkštę ir karštus patiekti su sultiniu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!