Grikiniai blynai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Byneliai su grikiais. Paprasta paruošti, skanu suvalgyti.
Ingredientai
- Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
- Mielės 20 g
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Sviestas 50 g
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į kvietinius miltus įpilti stiklinę truputį pašildyto (iki 36-40⁰ C) pieno ar vandens, sudėti su nedideliu kiekiu cukraus ištrintas mieles ir viską gerai išmaišyti. Paviršių užbarstyti miltais, dubenėlį uždengti drobele ir palikti šiltoje vietoje pakilti.
- Iškilusią tešlą išplakti, į ją suberti grikinius miltus, druską, ištrintus trynius ir dar kartą pakildinti. Tešlai iškilus, blynus kepti gerai įkaitintuose riebaluose.
- Grikinius blynus į stalą pateikti karštus. Valgyti su obuolių, slyvų ar kitų vaisių koše, uogienėmis.