Grikiniai blynai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Byneliai su grikiais. Paprasta paruošti, skanu suvalgyti.

Ingredientai

  • Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Mielės 20 g
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Sviestas 50 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į kvietinius miltus įpilti stiklinę truputį pašildyto (iki 36-40⁰ C) pieno ar vandens, sudėti su nedideliu kiekiu cukraus ištrintas mieles ir viską gerai išmaišyti. Paviršių užbarstyti miltais, dubenėlį uždengti drobele ir palikti šiltoje vietoje pakilti.
  2. Iškilusią tešlą išplakti, į ją suberti grikinius miltus, druską, ištrintus trynius ir dar kartą pakildinti. Tešlai iškilus, blynus kepti gerai įkaitintuose riebaluose.
  3. Grikinius blynus į stalą pateikti karštus. Valgyti su obuolių, slyvų ar kitų vaisių koše, uogienėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!