Gardi lašiša su paprikomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Receptas gardžios lašišos su paprikomis, kuris pamalonins tiek skrandį, tiek akį.
Ingredientai
- Lašišos filė 600 g
- Aitriosios paprikos prieskoniai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Malta paprika 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakinė druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
- Golden syrup 75 ml
Eiga
- Marinatui sumaišykite prieskonius, padažą ir sirupą. Supilkite jį į storą plastikinį maišelį. Nuplaukite lašišas ir supjaustykite jas į 4 gabalus. Dėkite juos į maišelį su marinatu ir sandariai uždarykite. Gerai pakratykite, kad marinatas apsemtų visus lašišų gabalėlius. Padėkite į šaldytuvą 1 val. Paskui kiekvieną gabaliuką iš abiejų pusių 3–4 min. apkepinkite keptuvėje. Apkepę žuvis, pilkite į keptuvę marinatą ir pašildykite.
- Lašišų gabalėlius tiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis arba salotomis.