Džiovintų grybų salotos

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Puikios salotos šventų Kūčių stalui.

Ingredientai

  • Grybai 200 g
  • Lazdyno riešutai 5 vnt
  • Graikiniai riešutai 5 vnt
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Svogūnas Pagal skonį

Eiga

  1. Džiovintus grybus išmirkome vandenyje, kol jie suminkštėje. Dar kartą perplauname keliais vandenimis. Sumalame arba supjaustome griežinėliais (ar kitaip čia jau nuo Jūsų skonio priklauso).
  2. Grybus sudedame į keptuvę su aliejumi (p.s. aliejaus negailėkite, nes grybai jį labai sugeria) ir kepiname.
  3. Susmulkiname riešutus, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką.
  4. Į kepinamus grybus sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Kiek vėliau ir riešutus. Tiap pat, nepamirštame prieskonių: druska, pipirai (pagal skonį). Aš taip pat naudoju prieskonių mišini (dar vadinamą ’vegeta’).
  5. Apkepusius grybus su priedais įdedame į lėkštę ir užtarkuojame fermentiniu sūriu. Nemaišyti! Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!