Džiovintų grybų salotos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikios salotos šventų Kūčių stalui.
Ingredientai
- Grybai 200 g
- Lazdyno riešutai 5 vnt
- Graikiniai riešutai 5 vnt
- Fermentinis sūris 50 g
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Svogūnas Pagal skonį
Eiga
- Džiovintus grybus išmirkome vandenyje, kol jie suminkštėje. Dar kartą perplauname keliais vandenimis. Sumalame arba supjaustome griežinėliais (ar kitaip čia jau nuo Jūsų skonio priklauso).
- Grybus sudedame į keptuvę su aliejumi (p.s. aliejaus negailėkite, nes grybai jį labai sugeria) ir kepiname.
- Susmulkiname riešutus, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką.
- Į kepinamus grybus sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Kiek vėliau ir riešutus. Tiap pat, nepamirštame prieskonių: druska, pipirai (pagal skonį). Aš taip pat naudoju prieskonių mišini (dar vadinamą ’vegeta’).
- Apkepusius grybus su priedais įdedame į lėkštę ir užtarkuojame fermentiniu sūriu. Nemaišyti! Skanaus.