Duona su pesto
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 600 ml
- Vanduo 250 ml
- Mielės 25 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Pesto padažo indelis 5 šaukštas (-ai)
Eiga
- Medų ir mieles sumaišyti su trupučiu vandens. Palikti pastovėti maždaug 10-15 min.
- Į indą su miltais supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, suberti druską. Tešlą maišyti mikseriu 10-15 min., kol tešla taps elastinga, lygi ir šiek tiek lips prie rankų.
- Iš tešlos suformuoti kamuolį, padėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai maždaug 20-30 min., kad tešla padvigubėtų.
- Pakilusią tešlą padėti ant miltais pabarstyto stalo, iškočioti 30х45 cm dydžio stačiakampį, kurį sutepti pesto padažu, paliekant nesuteptus kraštus. Stačiakampį susukti į vyniotinį. Labai gerai užspausti visus kraštus. Vyniotinį "surišti į mazgą" (kaip matosi nuotraukoje), apversti sujungimo siūle žemyn.
- Kepaliuką padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30-40 min.
- Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Skardą su kepaliuku pastatyti apatinėje orkaitės lentynoje. Kepti apie 30 min., kol duona gražiai paruduos.