Duona su pesto

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 600 ml
  • Vanduo 250 ml
  • Mielės 25 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Pesto padažo indelis 5 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Medų ir mieles sumaišyti su trupučiu vandens. Palikti pastovėti maždaug 10-15 min.
  2. Į indą su miltais supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, suberti druską. Tešlą maišyti mikseriu 10-15 min., kol tešla taps elastinga, lygi ir šiek tiek lips prie rankų.
  3. Iš tešlos suformuoti kamuolį, padėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai maždaug 20-30 min., kad tešla padvigubėtų.
  4. Pakilusią tešlą padėti ant miltais pabarstyto stalo, iškočioti 30х45 cm dydžio stačiakampį, kurį sutepti pesto padažu, paliekant nesuteptus kraštus. Stačiakampį susukti į vyniotinį. Labai gerai užspausti visus kraštus. Vyniotinį "surišti į mazgą" (kaip matosi nuotraukoje), apversti sujungimo siūle žemyn.
  5. Kepaliuką padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30-40 min.
  6. Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Skardą su kepaliuku pastatyti apatinėje orkaitės lentynoje. Kepti apie 30 min., kol duona gražiai paruduos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!