Dulce de leche, cinamono ir šokolado duonos pudingas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Grietinėlė 2 stiklinė (-ės)
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Duona 8 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Romas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodasis šokoladas 120 g
  • Demerara cukrus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Ištepti riebalais formą. Orkaitė – 180C. 10 min. orkaitėje paskrudinti duonos kubelius, sudėti į indą, atidėti. Virtą kondensuotą pieną sumaišyti su grietinėle ir kaitinti, kol masė taps vienalytė.
  2. Išplakti kiaušinius, trynius, romą, vanilę, druską. Visą šią masę maišant, plona srovele supilti į grietinėlės masę. Išmaišyti. Mišiniu apipilti paskrudintus duonos kubelius, palikti valandai, 1-2 kartus gerai išmaišant, kad mišinys gerai įsigertų į duoną. Įmaišyti šokoladą, viską sudėti į formą ( šioje vietoje galima formą uždengti maistine plėvele, pudingą dėti į šaldytuvą ir jį kepti kitą dieną, orkaitei kaistant, pudingą reikėtų ištraukti iš šaldytuvo ).
  3. Pudingą apibarstyti Demerara cukrumi, formą dėti į didesnę formą, į ją pripilti vandenį, kad indą su pudingu apsemtų iki pusės. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 45 minutes.
  4. Išėmus lengvai ataušinti. Patiekti su trupučiu romo išplakta grietinėle ir dulche de leche/šokoladiniu padažu.
  5. Dulche de leche padažui, sumaišyti dulche de leche ir grietinėlę santykiu 1:1. Kaitinti ant nestiprios ugnies iki vientisos masės, nuimti nuo ugnies, įpilti šlakelį romo ir patiekti padažą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!