Chai skonio ryžių pudingas su keptomis kriaušėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Chai skonio ryžių pudingas su keptomis kriaušėmis su indiškais ir rytietiškais prieskoniais.

Ingredientai

  • Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamono lazdelės 2 vnt
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Gvazdikėliai 2 vnt
  • Vanduo 4 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 g
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Kondensuotas pienas 400 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilė 1 šaukštas (-ai)
  • Imbieras 1 vnt
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbierinio meduolio prieskonių 1 vnt
  • Kriaušės 3 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas 1 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Valandą mirkyti ryžius, cinamono lazdeles, citrinos žievele ir gvazdikėlius šaltame vandenyje. Cinamono lazdeles ir gvazdikėlius išimti ir ryžius užvirinti. Kai pradės virti, sumažinti ugnį ir dar virti apie 10-12 min., kol vanduo beveik išgaruos. Dubenyje išplakti kiaušinį, įmaišyti pieną. Supilti pieną, kondensuotą pieną, druską, vanilę ir prieskonius į verdamus ryžius. Virti ant nestiprios ugnies 25-35 minutes. Nuimti nuo ugnies, leisti pastovėti ir sutirštėti apie 10 min.
  2. Ištirpinti sviestą su cukrum. Sudėti cinamoną ir kriaušes. Viską kepti, kol kriautės suminkštėja. Patiekti uždėjus ant ryžių pudingo.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!