Chai skonio ryžių pudingas su keptomis kriaušėmis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Chai skonio ryžių pudingas su keptomis kriaušėmis su indiškais ir rytietiškais prieskoniais.
Ingredientai
- Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Cinamono lazdelės 2 vnt
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Gvazdikėliai 2 vnt
- Vanduo 4 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 g
- Pienas 3 stiklinė (-ės)
- Kondensuotas pienas 400 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilė 1 šaukštas (-ai)
- Imbieras 1 vnt
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbierinio meduolio prieskonių 1 vnt
- Kriaušės 3 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Cinamonas 1 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Valandą mirkyti ryžius, cinamono lazdeles, citrinos žievele ir gvazdikėlius šaltame vandenyje. Cinamono lazdeles ir gvazdikėlius išimti ir ryžius užvirinti. Kai pradės virti, sumažinti ugnį ir dar virti apie 10-12 min., kol vanduo beveik išgaruos. Dubenyje išplakti kiaušinį, įmaišyti pieną. Supilti pieną, kondensuotą pieną, druską, vanilę ir prieskonius į verdamus ryžius. Virti ant nestiprios ugnies 25-35 minutes. Nuimti nuo ugnies, leisti pastovėti ir sutirštėti apie 10 min.
- Ištirpinti sviestą su cukrum. Sudėti cinamoną ir kriaušes. Viską kepti, kol kriautės suminkštėja. Patiekti uždėjus ant ryžių pudingo.
- Skanaus!