Bulvių tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Paprastas ir lengvas Holivudo žvaigždės patiekalas, kurį siūlome išbandyti.

Ingredientai

  • Bulvės 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 60 ml
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Petražolės 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Bulves sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Supjaustykite 3 mm storio griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą anties taukų, įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite vieną išspaustą česnako skiltelę.. Bulves sudėkite į keptuvę (kiek telpa vienu kartu), apkepinkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Išimkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu. Taip pat apkepinkite likusius bulvių griežinėlius su antrąja išspausta česnako skiltele. Įkaitinkite orkaitę.
  2. Mažoje ketaus keptuvėje (15–20 cm skersmens) įkaitinkite likusius anties taukus ir aliejų. Dėkite vieną bulvių sluoksnį, pabarstykite druska. Ant viršaus išdėstykite kitą griežinėlių sluoksnį ir paspauskite šaukšto nugarėle, kad priliptų. Taip sudėkite visas bulves. Kepkite orkaitėje, kol paviršius gražiai paruduos. Pabarstykite susmulkinta česnako skiltele, petražolėmis ir druska, jei dar reikia.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!