Braškių - rabarbarų uogienė

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 7, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Saldžiai rūgšti uogienė, kurios kvapas iškart primins vasaros gėrybes. Be pridėtinio uogienių tirštiklio pektino!

Ingredientai

  • Rabarbarai (smulkinti) 4 stiklinė (-ės)
  • Braškės (perpjautos per pusę) 4 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 750 g
  • Citrinos sultys 85 g

Eiga

  1. Dideliame puode sumaišykite pjaustytus rabarbarus (1-1,5 cm) ir cukrų. Leiskite pastovėti apie 2 val.
  2. Įmaišykite citrinos sultis, sudėkite braškes ir kaitinkite ant viryklės, kol cukrus ištirps.
  3. Nustatykite vidutinio aukštumo kaitrą, dažnai maišykite ir virkite mišinį apie 20-25 min. Uogienės temperatūra turėtų būti apie 105 C .
  4. Užkonservuota uogienė gali būti laikoma kambario temperatūroje iki 1 metų. Atidarytą laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2 mėnesius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!