Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kai norime kiniško valgio namuose ir mums patinka kiniškos sriubos. Geriau už kinų restoraną gali būti tik namuose. 

Ingredientai

  • Vanduo 3 l
  • Vištienos krūtinėlė 300 g
  • Baltieji kiniški grybai 50 g
  • Baltieji pipirai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ryžių actas Pagal skonį
  • Cukrus 1 pagal skonį
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sojos padažas 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens. Kol šis užvirs, juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
  2. Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpilame verdančiu vandeniu ir verdame 10-15 min., tuomet išimame ir supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
  3. Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį ryžių acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame baltuosius pipirus (jų įberiame gerus du valgomuosius šaukštus).
  4. Kas mėgsta aštriau – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
  5. Sriubą paverdame dar kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai