Alžyrietiški blynai (baghrir)

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai skanu su medumi ar šokoladiniu - riešutiniu kremu. SMagu ir vaikams, ypač daug ovacijų sulaukia sproginėjantys burbuliukai.

Ingredientai

  • Miltai 100 g
  • Manai 400 g
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Druska 1 vnt
  • Sausos mielės 1 vnt
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Sviestas Pagal skonį
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilė Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį

Eiga

  1. Pirmiausia pašildykite vandenį, jis turėtų būti šiltas, tačiau ne per karštas. Pakankamai dideliame inde sumaišykite visus sausus produktus ir kiaušinio trynį, tada plakdami elektriniu plaktuvu lėtai pilkite vandenį. Tešla turėtų gautis pakankamai skystos konsistencijos.
  2. Baigus plakti, tešlą reikia uždengti ir palikti gan šiltoje vietoje apie 30 - 45 minutes. Tešla paruošta kepimui, kada jos paviršiuje aiškiai matomi maži burbuliukai - jais turėtų būti pasidengęs beveik visas paviršiaus plotas. Jeigu tešla pasidarė per tiršta, reikia atsrgiai įpilti šiek tiek šilto vandens - tačiau atsargiai ir ne per daug.
  3. Prieš kepant reikia pasiruošti rankšluostį, ant kurio bus galima padėti įkaitusią keptuvę. DĖMESIO! Keptuvės nereikia įkaitinti, pirmiausia ją reikia įtrinti alyvuogių aliejumi (tam geriausiai tinka kepimo popieriaus gniužulėlis, jį pamirkius į aliejų tolygiai ištepti keptuvę). Tik Tada keptuvę šiek tiek pakaitinti ir į jos viduriuką pilti tešlą, po to sukiojant keptuvę tolygiai paskirstyti. Pastaba: Jeigu keptuvė nesvyla, ką jau žinote iš patirties - aliejaus galima ir nepilti, o tešlą pilti į įkaitusią keptuvę, tolygiai paskirstyti ir dėti ant ugnies.
  4. Blynai kepami tik iš vienos pusės. Kepti reikia ant šiek tiek karštesnės nei vidutinės ugnies. Blyno paviršiuje greitai pradės kilti burbuliukai - tai jūsų sėkmės ženklas. Kada tešla jau beveik išdžiūvusi, keptuvę reikia nukelti nuo ugnies ant rankšluosio - keptuvė vis dar pakankamai įkaitųsi ir jūsų blynas greitai bus paruoštas. Išėmus blyną keptuvę vėl įtrinti alyvuogių aliejumi ir kartoti kepimo procesą. (Nepamiršti, jog jeigu keptuvė nesvyla, aliejus nėra būtinas.) Ką tik iškeptą blyną reikia patrinti sviesto gabalėliu, tai suteiks jam minkštumo ir purumo.
  5. Ką tik iškepę blynai gana lipnūs, tačiau šiek tiek atvėsusius laisvai galima dėti vieną ant kito. Patarimas - ant kiekvieno blyno deti lapą, iškirptą iš kepimo popieriaus. Labai skanai valgosi su skystu medumi ar riešutiniais, šokoladiniais kremais, uogiene. Šaldytuve nerekomenduojama laikyti ilgiau nei porą dienų, tačiau skanūs ir šalti, ir pašildyti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!